.

Kommentar: Nordeas Skumma Affärer

Aftonbladet: Nordeas ledning ljuger – har gömt pengar
Skandalen kring Nordea växer. ”Uppdrag granskning” avslöjar nu att banken betalar för att fördatera fullmakter och hjälper till att skaffa målvakter i skatteparadis – och lånar ut miljardbelopp till brevlådeföretag.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22574130.ab


Att bankerna äntligen kommer under luppen från media är ju bra. Men man blir lite fundersam om bankexperter som ska skydda konsumenterna blottar sin okunskap så här tydligt:

– De pengar som banken lånar ut är ju pengar som vi satt in på bankkontot, säger Jakob König, bankexpert på Sveriges konsumenter.

Nu är problemet långt större än så som dessa videos visar:

Michael Kumhof är en tysk nationalekonom, senior research advisor på Bank of England's research hub och forskare som arbetar inom Internationella valutafonden (IMF).
https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Kumhof


Richard Andreas Werner är en tysk ekonom och professor vid University of Southampton. Han är specialiserad på centralbanker och penningpolitik, särskilt Japans centralbankshistorik.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Richard_Werner

 
Ryland S J Thomas Senior Economist Bank of England.
http://www.bankofengland.co.uk/research/Pages/economists/staff/ryland_thomas.aspx

 
Ellen Brown grundare av "Public Banking Institute"
https://ellenbrown.com/Jakob König "Bankexpert" på Sveriges Konsumenter borde nog ta sig en dag och läsa denna blogg så han kan företräda svenska bankkunder lite bättre: 
Ett nytt penningsystem
https://parasitstopp.wordpress.com/
Share on Google Plus