.

Nu ska Nato lära Sverige propaganda

Försvarsminister Peter Hultqvist säger att Sverige överväger att gå med i Stratcom, Natos center för strategisk kommunikation. Syftet är att vi ska lära oss nåt av Nato om propagandakrig.
Hultqvist aviserade Stratcom i måndags, samma dag som Tony Blair bad om ursäkt för skrönorna om Saddams massförstörelsevapen. Invasionen av Irak föregicks av en av världshistoriens största och mest katastrofala desinformationskampanjer.
Är det nån som vet nåt om propagandakrig, så är det Nato. Så långt har Peter Hultqvist rätt.

Nato har orsakat eller underblåst fyra krig på tolv år – Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien – och alla har varit möjliga på grund av att Nato genom sin propagandaapparat har ideologisk hegemoni. Elva år efter att USA förklarat invasionen av Irak som vunnen, dör tusen irakier i månaden. Att detta krig inte beskrivs som ett folkmord signerat Blair och Bush är i sig ett uttryck för propagandans effektivitet.
Hela Mellanöstern är neddraget i ett komplett kaos, men Natopropagandan förhindrar oss att prata om jihadismens framfart som en konsekvens av västs vanvettiga inblandning.

Läs hela artikeln:
Nu ska Nato lära Sverige propaganda
Share on Google Plus