.

Söndra och Härska - Flyktingar, Terrorister och Rasister

Sverige och Europa har under det senaste decenniet fått dels en kraftig ökning av flyktingar från de krig som startats sedan den 11 september 2001 och dels en medföljande våg av reaktioner mot dessa flyktingströmmar i form av högernationalistiska organisationer och politiska partier.

Europas större EU-vänliga etablerade partier har stora problem att handskas med denna ökande polarisering som drastiskt ökat rasrelaterade våldsbrott och terroristdåd. De har försökt marginalisera denna ökande opinion genom demonisering, censur och politisk utfrysning, något som är speciellt tydligt i Sverige där ingen väl undgått debatten. Men detta har istället fått motsatt effekt, och stödet har istället växt, just på grund av denna övertydliga storebrorspolitik.

Åsiktskorridoren
Vad samma etablerade partier inte pratar om är att de i många fall själva medverkar till flyktingkrisen genom militärt stöd till de amerikanska krig, och vapenförsäljning till de allierade gulfstater som just orsakar dessa humanitära katastrofer. I och med att de är medskyldiga kan de inte med rent samvete kräva juridiskt och ekonomiskt ansvar från det land som ytterst är ansvarigt; USA, och den neokonservativa klick ideologer som drivit agendan att 'USA ska störta 7 regimer på 5 år'. Istället, med hjälp av mainstream media, har politiker fullständigt mörkat orsaken till flyktingkrisen och istället vinklat debatten till en nationell, lokal saga om 'Good vs Evil', om rasism kontra medborgerlig empati, där de krig som orsakat flyktingströmmarna kirurgiskt avlägsnats från diskursen.

Denna åsiktskorridor leder till ett allt mer hetsigt klimat och en polarisering som aktivt blåses upp genom alarmistiska rubriker och nidbilder, där alla invandringskritiska röster utmålas som putin-vurmande rasister och den vänster som utgör motpolen utmålas som sovjet-romantiserade extremister. Resultatet är ett samhälle som slits isär inifrån.

Orsaken
Flyktingar från militärkampanjerna i Irak och Afghanistan (USAs historiskt längsta krig) har i flera år legat högst upp på listan av migranter men flyktingkrisen drabbade Europa på allvar efter kriget i Libyen (Operation Unified Protector) med massor av drunknade som försökt flytt undan det kaos som uppstått efter störtandet av Gaddafi där Al Qaeda och ISIS, uppbackade av väst och gulfstaterstater spelat en avgörande roll.
Ett scenario som den avsatte statschefen redan innan statskuppen varnat skulle drabba europa som ett direkt resultat.

Nästa våg flyktingar uppkom efter destabiliseringskampanjen mot Bashar Al-Assads regim i Syrien nått en kulmen med ISIS, som innan den ryska motoffensiven, tagit kontroll över stora delar av landet. Ett land som liksom Libyen och Irak ingår i denna lista på måltavlor för regimskifte planerad sedan långt tillbaka.

NATO
NATO-landet Turkiet har fungerat både som transitland för flyktingar in i Europa från Syrien och för vapen och stöd till Al Qaeda och ISIS in i Syrien. Den roll Turkiet har spelat lämnar massor av frågetecken. De attackerar kurdiska styrkor som har givit det starkaste väpnade motståndet mot ISIS samtidigt som de säger sig bekämpa terrorism. Gasattacken på civila som Assad beskylldes för och som nästan ledde till invasion har härletts till Turkiet och avslöjats av Seymour Hersh. Den turkiska regeringen har släckt ner Youtube i landet när bevis på turkiska "false flag", laddats upp och nu i det senaste valet har TV-stationer stormats av polis och journalister har attackerats, fängslats och misshandlats.

Söndra och Härska
Turkiet har enligt diplomatiska källor ändrat geopolitisk taktik efter de anslutit sig till Nato i bombningarna av ISIS, där de efter detta beslut drabbats av terroristattacker och nu aktivt organiserar och främjar flyktingar från landet in i Europa på grund av de ökade säkerhetsriskerna. Den flyktingpolitik EU drivit har givit högernationella organisationer, som tidigare var små och marginaliserade, vatten på sin kvarn när trycket ökat på enskilda EU länders ekonomi och sociala sammanhållning. Och åsikter som tidigare betraktades som extrema har fått ökat stöd bland allmänheten.

Många av dessa högernationella counterjihadrörelser som Pegida i Tyskland och English Defence League (EDL) får primärt stöd från samma grupp sionistiska neokonservativa som propagerat för "kriget mot terrorn" sedan början av 2000-talet. Neokonservativa debattörer som David Horowitz (Frontpage Magazine), Robert Spencer (Jihad Watch), och Pam Geller (Atlas Shrugs) och politiker och ideologer från neokonservativa tankesmedjor som John Bolton (CFR), Daniel Pipes (CFR), Frank Gaffney (PNAC), Newt Gingrich (CFR), and Geert Wilders från Holland har alla hjälpt till att organisera, stödja och hjälpa English Defense League och massor av liknande organisationer runt om i världen.

Swedish Defence League som är modellerad efter EDL har nära kopplingar till Sverigedemokraterna. SD har haft nära kontakter med Swedish Jewish Dialogue (SJD), och har politiker i toppen av organisationen, Ted Ekeroth, som belönats med Herzl Award för "exceptionella insatser för Israel och sionismen." Namnen på dessa två organisationer EDL och SDL är uppenbara referenser till Jewish Defense League (JDL) en högerextrem, militant judisk organisation.

Detta mönster av sionistiskt neokonservativt stöd till högernationalistiska rörelser är också tydligt i Ukraina, där nazister utgjorde stormtrupper i den usa-orkestrerade statskupp som fällde Viktor Janukovytj. En kupp som vars mål var att skära av Rysslands flottbas i Sevastopol på Krim, där Ryssland haft en flotttbas sedan 1783 och är Rysslands port till medelhavet.

Denna kupp avslöjades i ett avlyssnat telefonsamtal mellan Victoria Nuland och den amerikanska ambassadören i Kiev, Geoffrey Pyatt, som snabbt spreds i sociala media. Redan innan kuppen varnade den ukrainska politikern, parlamentsledamoten och presidentkandidaten, Oleg Tsarjov, i ett tal i november 2013, för den kupp som var på gång .(se video)

John McCain är en av dessa neokonservativa hökar som har setts i Ukraina i möten med representater för det högernationalistiska Svoboda. I Libyen, i möten med Al Qaeda och kan också ses i intervjuer där han kräver att Al Qaeda i Syrien beväpnas med luftvärnsartilleri för att skjuta ner ryska flygplan som stödjer den syriska regeringen mot ISIS och Al Qaeda.

Neokonservativa propagerar alltså å ena sidan för krig och stöd till terrororganisationer. Sedan å andra sidan stödjer nationalistorganisationer som är fientligt inställda till islamism och de flyktingar som uppkommer av samma krig de själva varit arkitekter till och planlagt.

Disaster capitalism
Flyktingkriser är också ett perfekt tillfälle att genomföra marknadsliberala reformer så som privatiseringar, nedmontering av socialt skyddsnät, sociala rättigheter och lönedumpning, när regeringar ställs in för en akut krishanteringssituation. Det Naomi Klein kallade 'Disaster Capitalism' i sin bok the 'Shock Doctrine'. Och svenska riskkapitalister är inte sena att dra fördel av situationen, NewsVoice skriver 'Wallenberg täljer guld på krig och flyktingkatastrof i krigens kölvatten' "Wallenberg-koncernen säljer först vapen till krigförande länder och hyr därefter ut flyktingbostäder till skyhöga priser. Wallenberg har inga problem med att göra vapenaffärer som ger miljarder och samtidigt skapar en lukrativ eftermarknad."


Källor:
Share on Google Plus