.

Trojanska Hästar

Identitetsvänstern har i allt högre grad blivit ett språkrör för amerikansk imperialism. Det verkar som att tolka internationell politik helt utifrån genusperspektiv totalt har förblindat perspektivet och det har nu gått så långt så att det inte är ovanligt att se exakt samma åsikter från feministiska skribenter som från neokonservativa tankesmedjor och krigshetsande politiker.

Två klockrena exempel är Veronica Eneskjölds artikel "Ukrainas seger belyser en nygammal konflikt" i Aftonbladets "PolitismX" om Ukrainas seger i melodifestivalen och ”En ny vänsterrörelse har tagit form” i tidningen ETC om Hillary Clinton.

Jämför Veronica Eneskjölds artikel med Atlantic Councils "Preventing Another Tragedy: The Plight of Crimean Tatars" och det är tydligt att exakt samma budskap kablas ut:

Tartarerna i Krim ska räddas från den "hemska ryska ockupationen".

Att Atlantic Council, melodifestivalsångerskor och svenska feminister gemensamt plötsligt får ett väldigt selektivt anfall av empati för den minoritet Tartarer som bor på Krim är ju ett helt genomskinligt propagandavapen för att ogiltigförklara valresultatet där Krim införlivades i Ryssland och för att rättfärdiga sanktioner och militära interventioner mot Ryssland.

Humanitära krig
Att använda "humanitära" argument för militära aktioner är något som flitigt använts av den amerikanska propagandamaskinen på senare år, där den katastrofala attacken på Libyen är en ren studie i hur man marknadsför ett krig genom att vädja till empati för den stackars förtryckta befolkningen innan man sen bombar landet, mördar statschefen och lägger vantarna på all olja och guld.

We Came, We Saw, He Died. 

"Den nya vänstern"
Libyenkriget drevs hårt av Hillary Clinton som tidningen ETC menar leder "den nya vänstern" i artikeln ”En ny vänsterrörelse har tagit form” - en ren kampanjartikel för Clinton, som totalt ignorerar att Hillary Clinton var en av de värsta krigshökarna bakom Libyenkriget och som i videon nedan sitter stolt och skrattar åt sitt eget blodiga verk utan några som helst moraliska skrupler.
Ett krig som lett till kaos, flyktingar, att ISIS vunnit terräng och att libyska vapen hamnat i händerna på Boko Haram.ISIS firar segern över Gaddafi i Libyen
Det Hillary Clinton representerar är varken nytt eller vänster och att vara kvinna ger inte någon sorts immunitet mot maktgalenskap, korruption eller psykopati och om det finns något om kan kallas "Den nya vänstern" representeras den snarare av partier som Podemos,  Syriza, Jeremy Corbyn och Bernie Sanders än av krigsgalna bankfinansierade elitpolitiker som Hillary Clinton.

Att feminism gått från att kräva lika rättigheter för män och kvinnor till att bli försvarare av amerikansk imperialism, krig och blivit en ekokammare för Wall Street och imperialistiska tankesmedjor som Atlantic Council är ju minst sagt "intressant".Källor:
Ukrainas seger belyser en nygammal konflikt
http://www.politism.se/x/veronica-eneskjold/ukrainas-seger-belyser-en-nygammal-konflikt/

”En ny vänsterrörelse har tagit form”
http://www.etc.se/utrikes/en-ny-vansterrorelse-har-tagit-form

Preventing Another Tragedy: The Plight of Crimean Tatars
http://www.atlanticcouncil.org/events/past-events/preventing-another-tragedy-the-plight-of-crimean-tatars


Mer:

Europe's Cheesy Musical Proxy War
http://nationalinterest.org/feature/europes-cheesy-musical-proxy-war-16229

Jamala ‘Won’ Singing Paean to Tatar SS Nazis
http://williamengdahl.com/english/englishNEO28May2016.php

Hillary Clinton,‘Smart Power’ and a Dictator’s Fall
http://www.nytimes.com/2016/02/28/us/politics/hillary-clinton-libya.html?_r=2

Role of Hillary Clinton in Libya war exposed
https://www.rt.com/usa/334400-hillary-clinton-libya-role/

ISIS releases video showing execution of 30 Christians in Libya
https://www.rt.com/news/251037-isis-christians-killing-video/

Share on Google Plus