.

Israel hjälper ISIS och Al Qaeda med flygunderstöd

Israel National News rapporterar att det israeliska flygvapnet attackerat militära mål på den libanesiska gränsen i bergsområdet Al-Qalamoun. Detta är den första gången Israels flygvapen satts in sedan den ryska kampanjen mot anti-assad rebeller och ISIS startades men har tidigare under året vid flera tillfällen attackerat samma område.

Enligt officiella libanesiska nyhetskällor hade 14 israeliska plan korsat gränsen. Målen uppges vara två mål bl a vapenkonvojer avsedda till den libanesiska shiamuslimska milisen Hizbollah en av grupperingarna som ger ISIS hårdast motstånd.

I slutet av juli rapporterades att syriska regeringstrupper uppbackade av Hizbollah avancerat mot det sista oppositionsfästet i området som är en strategiskt transitpunkt för vapenleveranser mellan Libanon och Syrien och var på väg att besegra Nusrafronten/Al Qaeda i Syrien. Tillsammans hade den Syriska armen och Hizbollah återtagit ett flertal militärbaser och drivit rebellstyrkorna norrut mot Arsal där tusentals ISIS och Nusrafrontrebeller befunnit sig sedan våren 2014.

Washington Post beskrev Nusrafronten som den mest framgångsrika grenen av FSA, den Fria Syriska Armen. Wikipedia beskriver dem så här:

Jabhat al-Nusra eller Nusrafronten är en salafistisk, jihadistisk rörelse i Syrien som bekämpar Bashar al-Assads regering i det syriska inbördeskriget. Gruppen är en gren av al-Qaida och är terrorstämplad av USA och svartlistad av FN:s säkerhetsråd. Gruppen består av de mest stridsvana av de syriska rebellerna och är dessutom välbeväpnad, välorganiserad och välfinansierad. Jabhat al-Nusra har mottagit 40 miljoner kronor i svenskt bistånd.
 
Khaled Khoja, syriska oppositionskoalitionens president, erkände i april 2015 att man har en taktisk allians med al-Qaida. Oppositionskoalitionens förre president, Ahmad Jarba, var styrelseordförande i den biståndsfond som mottog 40 miljoner kronor av Sverige. 1 april 2014 besökte han den "befriade" staden Kassab varifrån 2000 kristna fördrivits.
Svenskt bistånd går till al-Qaidas allierade i Syrien - Sverige medskyldigt till syrisk flyktingvåg

Om någon nu undrar varför Sverige och Israel stödjer ISIS och Al Qaeda så rekommenderas dessa filmer:

Share on Google Plus