.

JP Morgan förespråkar Fascism i EU

JP Morgan megabanken som Fredrik Reinfeldts bror Henrik jobbar på, skrev en rekommendation till EU 2013 om att införa mer fascism i europa kallad:
"Halvvägs" råkar också vara namnet på Fredrik Reinfeldts nya bok av en total slump?
I rapporten rekommenderar JP Morgan EU att rulla tillbaka de sociala rättigheter och skyddsnät som socialdemokratiska regeringar i "europas periferi" införde efter andra världskrigets slut.


Här är de saker JP Morgan vill ha ändrade hos EU länderna enligt JP Morgans
”De politiska systemen i europas utkanter var etablerade i efterdyningarna av diktatur (under 40 talet*), och definierades av denna erfarenhet. Konstitutioner tenderar att ha starkt socialistiskt inflytande, vilket återspeglar sig i den politiska styrka dessa partier vunnit efter fascismens nederlag.
Politiska system i europas periferi uppvisar typiskt flera av följande egenskaper:
  • Svaga chefer
  • Svaga centrala stater i förhållande till regioner
  • Grundlagsskydd för arbetstagares rättigheter
  • Konsensus som främjar politisk klientelism*
  • Rätten att protestera om ovälkomna förändringar görs.
Så mao; bort med grundlagsskydd för arbetsrätt, bort med konsensus politik, stärk europas centralstaters position i eu, tillsätt starkare ledare och ta bort rätten att protestera.

* min kommentar
* Med ”klientelism” menas ett system där de styrande erbjuder tjänster och privilegier till sina ”klienter” i utbyte mot deras­ stöd. Om dessa klienter är banker och systemet heter EU verkar detta dock vara en blind punkt för JP Morgan.

 
 
Mer:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Share on Google Plus